Deserturi

#caramel #fursecuri #retete fursecuri #caramel sarat

Fursecuri cu umplutura de caramel sarat

Fursecurile cu umplutura de caramel sarat fac parte din categoria deserturilor sofisticate, care nu pot lipsi de pe masa la o petrecere.


Ingrediente pentru fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Aluat

  • 350 g unt nesarat
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 550 g faina alba


Caramel

  • 200 g caramele
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita sare de mare


Topping ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura unt


Cum se prepara fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Amesteca untul cu zaharul si vanilia, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga faina si amesteca pana cand obtii un aluat compact. Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi decupeaza fursecurile. Pune-le la copt, la temperatura medie, circa 8 minute.

Intre timp, pregateste caramelul. Pune caramelele cu laptele si sarea intr-un bol, apoi da totul la microunde, circa 4 minute. Amesteca in compozitie, astfel incat sa obtii un sos omogen.

Topeste ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina de ciocolata.

Glazureaza fursecurile cu compozitie de caramel, apoi deseneaza linii decorative din ciocolata.

Lasa fursecurile la racit, pana se intareste compozitia de caramel.


Cum se servesc fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Serveste fursecurile ca atare.

Sursa foto: recipesquickandeasy.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare