Deserturi

#retete fursecuri cu cafea #fursecuri cu cafea #retete fursecuri #fursecuri

Fursecuri delicioase cu cafea, reteta perfecta pentru un rasfat in orice zi

Daca adori cafeaua, atunci fursecurile cu cafea vor deveni preferatele tale. Sunt usor de preparat si sunt perfecte atat pentru zilele in care ai musafiri cat si pentru cele in care vrei sa te rasfeti cu ceva bun.

 

Ingrediente

Pentru fursecuri:

  • 100g zahar alb
  • 100g zahar brun
  • 115g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 210 g faina
  • 1 lingura cafea instant sau nes instant (uscate)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 150g nuci pecan tocate
  • 150g cipsuri de ciocolata (optional)

Pentru glazura:

  • ½ lingurita cafea instant sau nes instant (uscate)
  • 1 lingura de apa
  • 60g zahar pudra
  • 100 g nuci pecan, tocate

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga zaharul alb, zaharul brun, untul si oul. Mixeaza totul pana obtii o compozitie omogena, cremoasa. Adauga apoi o lngura de cafea instant si continua sa mixezi timp de un minut.

Intr-un alt bol ameteca sarea, bicarbonatul de sodiu faina si nucile pecan si adauga-le treptat peste compozitia moale pana se incorporeaza bine. Optional, poti adauga si cipsuri de ciocolata.

Cu ajutorul unei linguri pune fursecurile in tava, la aproximativ doi centimetri distanta unul de altul. Coace fursecurile timp de 12-15 minte, sau pana cand devin aurii pe margine. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca in tava, timp de 4 minute, apoi se scot pe un suport de sarma pentru a preveni umezirea acestora.

Cand s-au racit complet se pot adauga pe o farfurie sau pe un platou.

Cat timp fursecurile se raceasc prepara glazura pentru acestea.

Intr-un bol mic dizolva ½ lingurita cafea instant in apa. Adauga apoi zaharul pudra peste compozitie si amesteca pana obtii o glazura fina, care curge, fara a fi insa prea lichida.

Toarna cate putina glazura pe fiecare biscuite, cu ajutorul unei furculite, astfel incat sa obtii niste dungulite neuniforme. Presara peste acestea nuci pecan tocate. Lasa glazura a se usuce si apoi depoziteaza fursecurile in cutii. Pune cate o bucata de hartie de copt intre straturile de fusecuri pentru a nu se lipi intre ele. 

Sursa foto: bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete