Fursecurile din turta dulce sunt usor de preparat. Au un gust bun si sunt potrivite pentru ceaiul sau cafeaua de dimineata. Poti fi depozitate in recipiente ermetice chiar si o luna de zile.
Ingrediente pentru fursecurile din turta dulce
- 300 grame faina
- 5 grame ghimbir
- 5 grame praf de copt
- scortisoara
- cuisoare
- sare
- 150 grame margarina
- 230 grame zahar
- 1 ou
- 15 ml apa
- 60 ml melasa
Cum se prepara fursecurile din turta dulce
Intr-un bol amesteca faina cu ghimbirul, praful de copt, scortisoara, cuisoarele si sarea. Lasa deoparte.
Intr-un alt bol amesteca margarina cu o cana de zahar pana obtii o crema pufoasa. Adauga oul si amesteca bine. Incorporeaza treptat apa si melasa. Amesteca bine.
Adauga treptat faina. Amesteca bine pana obtii aluatul. Formeaza apoi mingiute de luat pe care le rulezi prin zahar. Aseaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Da tava la cuptor pentru 10 - 15 minute. Cand sunt gata, scoate fursecurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca cateva minute inainte de a le servi.
Cum se servesc fursecurile din turta dulce
Fursecurile din turta dulce se servesc ca atare. Sunt ideale cu o cana de ceai sau cafea fierbinte.