Deserturi

#prajituri #biscuiti #prajituri sanatoase #prajituri dietetice

Fursecuri sanatoase, care nu ingrasa

Esti la dieta, insa vrei sa te rasfeti totusi cu ceva dulce? Iata cateva retete de prajituri savuroase si sanatoase, care contin foarte putine calorii si pe care le poti consuma in orice moment al zilei, fara ca silueta ta sa fie afectata.


1. Prajituri cu banane si fulgi de ovaz

Ingrediente:

  • 1 cana faina de ovaz
  • 3/4 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de canola
  • 1/3 cana lapte de soia simplu
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 banane coapte, taiate bucati mici
  • 1/4 ceasca nuci sau alte fructe cu coaja lemnoasa
  • 1/3 cana de fulgi ciocolata vegani


Cum se prepara:

Combina primele 6 ingrediente intr-un castron mare. Separat, amesteca uleiul cu laptele de soia si vanilia. Adauga in acest amestec ingredientele uscate si combina-le. Presara peste aluat si fulgii de ciocolata.

Pune aluatul obtinut la copt pentru aproximativ 25 de minute, pana cand se rumeneste putin.

Cum se servesc:

Se servesc la temperatura camerei, simpli sau cu cafea.


2. Biscuiti un unt de arahide si jeleu

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca margarina
  • 1/4 ceasca unt de arahide cremos
  • 1/2 cana indulcitor fara calorii
  • 1/4 cana de zahar
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 3/4 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita de sare
  • 3/4 ceasca jeleu de capsuni


Cum se prepara:

Amesteca margarina cu untul de arahide pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga peste ele treptat si indulcitorul, si zaharul. Bate-le bine cu mixerul, apoi adauga albusurile de ou si vanilia.

Separat, amesteca faina cu apa minerala si sare, apoi combina acest aluat cu crema de unt de arahide. Modeleaza aluatul in bile, apoi aplatizeaza-le. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, si baga la cuptor biscutii pentru aproximativ 8 minute, pana cand acestia capata o nuanta aurie deasupra.

Pune cate 1 lingurita si jumatate de jeleu de capsuni pe cativa biscuiti si acopera-i cu restul.

Cum se servesc:

Se servesc la temperatura camerei, simpli sau cu frisca.



Sursa foto: health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului