Deserturi

#dovleac #deserturi # retete toamna # retete dovleac

Galetta cu dovleac

Galetta cu dovleac este un desert foarte gustos de toamna. Galetta este denumirea data unei tarte traditionale din Franta.


Ingrediente galetta cu dovleac


Aluat

  • 330 g faina
  • 50 ml apa rece
  • 50 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta vanilie


Umplutura

  • 300 g dovleac
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt


Cum se prepara galetta cu dovleac


Pune faina si un praf de sare intr-un bol incapator, adauga untul taiat cubulete, zaharul pudra si apa rece si amesteca pana ce obtii un aluat omogen. Lasa aluatul al frigider in folie alimentara, minim 15 minute si pregateste umplutura.

Taie dovleacul in felii potrivite, apoi presara peste ele zahar, scortisoara si pune totul la calit in unt, la foc mic.

Intinde aluatul sub forma de foaie rotunda, apoi presara peste aceasta umplutura de dovleac si aseaza totul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.


Cum se serveste galetta cu dovleac


Serveste galetta dupa ce s-a racit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare