Galetta cu dovleac este un desert foarte gustos de toamna. Galetta este denumirea data unei tarte traditionale din Franta.
Ingrediente galetta cu dovleac
Aluat
- 330 g faina
- 50 ml apa rece
- 50 g unt
- 70 g zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta vanilie
Umplutura
- 300 g dovleac
- 100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
Cum se prepara galetta cu dovleac
Pune faina si un praf de sare intr-un bol incapator, adauga untul taiat cubulete, zaharul pudra si apa rece si amesteca pana ce obtii un aluat omogen. Lasa aluatul al frigider in folie alimentara, minim 15 minute si pregateste umplutura.
Taie dovleacul in felii potrivite, apoi presara peste ele zahar, scortisoara si pune totul la calit in unt, la foc mic.
Intinde aluatul sub forma de foaie rotunda, apoi presara peste aceasta umplutura de dovleac si aseaza totul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.
Cum se serveste galetta cu dovleac
Serveste galetta dupa ce s-a racit.