Deserturi

#parfait #desert de vara #bucatari celebri #buddy valastro #desert racoros de vara

Gateste cu Buddy Valastro: Parfait delicios cu fructe, cel mai simplu si sanatos desert de vara

Dulciurile sunt pacatul tau culinar cel mai mare, dar cum vara, silueta ta trebuie sa intre "la apa" mai mult decat in orice alt anotimp, incerci stai cat mai departe de ele. Frustrarile culinare nu sunt solutia pentru o silueta model. Alegerile inteligente de dulciuri si deserturi sunt cele care iti satisfac pofta de dulce fara a afecta in vreun fel silueta. Regele cofetarilor, Buddy Valastro, te invata, in serialul Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, sa prepari cel mai simplu, savuros si sanatos desert de vara: parfait de fructe!

Parfait delicios si sanatos de fructe



Reteta sanatoasa si gustoasa de "Parfait de fructe" a fost prezentata de Buddy intr-una dintre editiile emisiunii pe care le modereaza la postul TLC, "Kitchen Boss".

Ingrediente:

  • 2 pere mici
  • 2-3 caise
  • 2-3 smochine proaspete
  • 1 pachet/cutie de mascarpone
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 ceasca de frisca lichida
  • alune prajite

Mod de preparare:

Taie perele, caisele si smochinele in sferturi sau cubulete si pune-le intr-un bol. Separat, amesteca mascarpone cu extractul de vanilie, mierea si frisca lichida. Pregateste paharele sau bolurile pentru parfait, pune din amestecul de fructe in fiecare dintre ele, apoi acopera-le cu compozitia aromata de mascarpone. Presara si miere deasupra fiecarui pahar, apoi presara alune prajite si sfaramitate in prealabil cu un sucitor.

Cine este Buddy Valastro?

Buddy Valastro, supranumit si "regele cofetarilor" sau "maestrul torturilor" este un bucatar de origine siciliana care provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Patru generatii de cofetari-bucatari au manuit cutitul in bucatarie, iar Buddy continua traditia familiei sale si o face cu mult stil, eleganta si prestanta. In prezent, este proprietarul celebrului local "Carlo's Bake Shop" din New Jersey, SUA. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile "Regele cofetarilor", "Regele Bucatarilor" si "Urmatorul mare bucatar".



Sursa foto: Vegasseven.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului