Ingrediente pentru briosele cu afine
- 350 g faina
- 2-3 linguri de faina (pentru tavalit afinele)
- 150 g zahar brun/alb
- 5 g praf de copt
- 1 pastaie de vanilie
- 1 varf de cutit de sare
- 2 oua medii
- 200 ml lapte
- 100 g unt topit
- 125 g afine
Cum se prepara briosele cu afine
Pentru inceput, topeste untul la foc foarte mic si lasa-l sa se raceasca. Sparge ouale intr-un vas, adauga sarea si amesteca-le cu furculita sau cu un tel pentru 2-3 minute. Adauga laptele, semintele pastaii de vanilie si untul topit, iar apoi amesteca bine.
Intr-un vas separat, amesteca faina, zaharul si praful de copt. Pune ingredientele solide (faina, zahar, praf de copt) peste amestecul lichid (oua, lapte, unt) si mixeaza-le rapid. Daca vrei sa-ti iasa briosele pufoase nu amesteca aluatul foarte mult! Daca aluatul tau este foarte dens, adauga fara frica 2-3 linguri de lapte.
Spala afinele si sterge-le bine, apoi tavaleste-le prin faina. Adauga-le in aluat si amesteca usor pana se incorporeaza bine. Asaza hartiile de briose in forme si umple-le pe trei sferturi cu aluatul obtinut.
Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 20 de minute. Dupa ce le-ai copt, scoate-le din forma, lasa-le sa se raceasca pe un gratar si presare-le cu zahar pudra.
Sfat: Briosele vor fi delicioase daca le savurezi alaturi de un pahar de lapte caldut.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: epicurious.com