Deserturi

#gutui #anason #scortisoara

Gutui coapte

Gutuile coapte reprezinta un desert delicios de toamna. Se pot servi si reci, cu o cupa de inghetata. La evenimentele festive le poti combina cu crema mascarpone si putina scortisoara pe deasupra.

 

Ingrediente pentru gutui coapte

 

  • 500 grame zahar
  • 1 litru apa
  • anason
  • scortisoara
  • coaja de la o portocala
  • extract de vanilie
  • cuisoare
  • 6 gutui.

 

Cum se prepara gutuile coapte

 

Intr-o oala amesteca apa cu zaharul si cu celelalte mirodenii . Adauga si coaja de portocala . Amesteca si lasa sa fiarba pana da in clocot. Stinge focul cand zaharul s-a dizolvat. Incalzeste cuptorul la 160 de grade.

Spala gutuile, curata-le de coaja si taie-le in sferturi. Aseaza gutuile intr-o tava si toarna peste ele siropul de zahar. Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, timp de cateva ore, pana cand gutuile capata o culoare rosie.

 

Cum se servesc gutuile coapte

 

Gutuile coapte se servesc imediat, cu putin sirop in care au fiert. Mai poti adauga si crema mascarpone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare