Gutuile coapte reprezinta un desert delicios de toamna. Se pot servi si reci, cu o cupa de inghetata. La evenimentele festive le poti combina cu crema mascarpone si putina scortisoara pe deasupra.
Ingrediente pentru gutui coapte
- 500 grame zahar
- 1 litru apa
- anason
- scortisoara
- coaja de la o portocala
- extract de vanilie
- cuisoare
- 6 gutui.
Cum se prepara gutuile coapte
Intr-o oala amesteca apa cu zaharul si cu celelalte mirodenii . Adauga si coaja de portocala . Amesteca si lasa sa fiarba pana da in clocot. Stinge focul cand zaharul s-a dizolvat. Incalzeste cuptorul la 160 de grade.
Spala gutuile, curata-le de coaja si taie-le in sferturi. Aseaza gutuile intr-o tava si toarna peste ele siropul de zahar. Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, timp de cateva ore, pana cand gutuile capata o culoare rosie.
Cum se servesc gutuile coapte
Gutuile coapte se servesc imediat, cu putin sirop in care au fiert. Mai poti adauga si crema mascarpone.