Temperaturile foarte mari te fac sa iti doresti un desert racoros si usor, in acelasi timp.
Ingrediente inghetata cu iaurt, caise si merisoare
300 g iaurt grecesc (gras)
250 g mascarpone
1 plic zahar vanilat
200 g caise
100 g merisoare uscate
50 ml coniac
Cum se prepara inghetata cu iaurt, caise si merisoare
Pune merisoarele la hidratat in coniac.
Separat, amesteca intr-un bol iaurtul, branza si zaharul pudra. Mixeaza la viteza mica, pana la completa omogenizare a ingredientelor, astfel incat sa obtii o compozitie cremoasa.
Curata caisele de coaja si samburi si mixeaza-le cu blenderul, pana obtii un piure fin.
Adauga piureul peste crema de iaurt si mascarpone, apoi pune si merisoarele scurse de coniac.
Toarna compozitia intr-un vas si da-o la congelator, pentru 4 ore. In acest interval scoate caserola de 2-3 ore, si mixeaz-o ca sa spargi acele de gheata.
Cum se serveste inghetata cu iaurt, caise si merisoare
Serveste inghetata simpla sau cu toppingul preferat.
Foto: babble.com
# merisoare #inghetata #retete #iaurt #deserturi #caise #inghetata caise
Inghetata cu iaurt, caise si merisoare
Inghetata cu iaurt, caise si merisoare Temperaturile foarte mari te fac sa iti doresti un desert racoros si usor, in acelasi timp.- 2012-07-11 2012-07-11
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa