Deserturi

#inghetata #piersici #nuci pecan #inghetata piersici

Inghetata cu piersici si nuci pecan, pentru zile caniculare

Ce este mai placut in zilele caniculare de vara decat o inghetata delicioasa cu fructe? Si de ce sa cumperi inghetata din comert cand o poti prepara acasa? Iata o reteta delicioasa pe care o poate prepara cu usurinta orice amator.

Ingrediente pentru inghetata de piersici cu nuci pecan

  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 2 cani lapte
  • 1 cana frisca lichida
  • 1 galbenus de ou
  • 1 1/2 extract de vanilie sau semintele de la doua batoane de vanilie
  • 1 cana de piersici curatate de coaja si samburi, taiate cubulete
  • 2 linguri sirop de porumb
  • 1 1/2 linguri unt
  • 1 cana nuci pecan tocate marunt
  • 1/4 lingurita sare kosher

Cum se prepara inghetata de piersici cu nuci pecan

Intr-un vas incapator adauga zaharul, amidonul de porumb si un praf de sare. Adauga treptat laptele si frisca lichida. Adauga oala pe aragaz si gateste la foc mediu timp de 10 - 12 minute, amestecand continuu. Cand este gata trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. Indeparteaza oala de pe aragaz. Las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.

Intr-un castron pentru mixer adauga galbenusul de ou si mixeaza-l pana devine cremos. Adauga treptat cate o lingura din compozitia preparata anterior. Adauga apoi extractul de vanilie. Adauga crema obtinuta la congelator pentru o ora, amestecand din cand in cand in aceasta.

Intre timp pune pe foc piersicile si siropul de porumb. Gateste-le la foc mediu timp de 4-5 minute. Zdrobeste-le usor cu o furculita si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporeaza piersicile in amestecul de la congelator.

Lasa inghetata la congelator minim 8 ore.

Intre timp topeste untul intr-o tigaie nonaderenta. Adauga nucile pecan si prajeste-le timp de 8 - 9 minute. Indeparteaza tava de pe aragaz si presara sare kosher.

Adauga nucile pecan peste inghetata si lasa-le la congelator minim 2 - 3 ore inainte de servire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului