Ingrediente pentru inghetata de capsune
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca naturala
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 200 g capsune
- semintele de la o pastaie de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara inghetata de capsune
Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o compozitie spumoasa, omogena. Incorporeaza laptele treptat.
Pune vasul la baine marine si amesteca in continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand crema este gata las-o la racit. Acoper-o cu o folie alimentara pentru a nu se forma pojghita la suprafata.
Toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul unui cutit.
Bate frisca bine si incorporeaza crema de vanilie in aceasta. La final adauga capsunele si amesteca totul foarte usor, pana la omogenizare.
Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.
Cum se serveste inghetata de capsune
Serveste inghetata de capsune alaturi de fructe proaspete sau de toppingul preferat: (fructe de padure, caramel ori ciocolata).
Sursa foto: pxhere.com