Deserturi

#inghetata de capsune #reteta inghetata #inghetata

Inghetata de capsune - reteta bunicii

Iti amintesti inghetata aceea savuroasa si cremoasa preparata de bunici? Ei bine, noi am gasit reteta. Este foarte usor de preparat, iar gustul acesteia te va readuce cu gandul la copilarie.

Ingrediente pentru inghetata de capsune

  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca naturala
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g capsune
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara inghetata de capsune

Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o compozitie spumoasa, omogena. Incorporeaza laptele treptat.

Pune vasul la baine marine si amesteca in continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand crema este gata las-o la racit. Acoper-o cu o folie alimentara pentru a nu se forma pojghita la suprafata.

Toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul unui cutit.

Bate frisca bine si incorporeaza crema de vanilie in aceasta. La final adauga capsunele si amesteca totul foarte usor, pana la omogenizare.

Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.

Cum se serveste inghetata de capsune

Serveste inghetata de capsune alaturi de fructe proaspete sau de toppingul preferat: (fructe de padure, caramel ori ciocolata).

Sursa foto: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare