Deserturi

#inghetata #capsuni #reteta

Inghetata de capsuni

Te gandesti la un desert racoritor pe timpul verii sau care sa iti surprinda invitatii in timpul iernii? Alege inghetata de capsuni , pe care o poti prepara destul de repede si usor.

Ingrediente pentru inghetata de capsuni:
 

3 galbenusuri de ou, batute
250 mililitri lapte
250 mililitri smantana
100 grame zahar
2 cani de capsuni
1 lingurita de esenta de vanilie.
 

Cum se prepara inghetata de capsuni:
 

Spala bine capsunile si curata-le coditele, clateste-le apoi si usuca-le cu un prosop de hartie.

Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, da castronul la frigider.

Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere . Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de punctul de fierbere, ia cratita de pe foc.

Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, timp in care va trebui sa amesteci in el din cand in cand.

Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si sa-l la congelator . Daca ai un aparat special pentru facut inghetata, il poti folosi, urmand instructiunile de folosire pe care le are.
 

Cum se serveste inghetata de capsuni:
 

Se serveste rece.
O poti decora cu un strop de frisca, cateva felii de capsuna sau frunze de menta.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare