Inghetata picanta de gutui este un desert delicios. Il poti servi chiar si in zilelele racoroase de toamana. Este ideala pentru intalnirile cu prietenii sau atunci cand ai pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru inghetata picanta de gutui
- 500 ml smantana lichida
- 250 ml lapte
- 2 bete de scortisoara
- nucsoara
- 4 galbenusuri de ou
- 60 grame zahar
- 35 grame zahar brun
- 2 gutui
- 50 ml miere.
Cum se prepara inghetata picanta de gutui
Intr-o cratita , incalzeste laptele cu smantana lichida. Adauga scortisoara si nucsoara. Amesteca ingredientele continuu, astfel incat laptele sa nu se arda. Cand laptele incepe sa se umfle, ia cratita de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
Intr-o cratita amesteca galbenusruile de ou cu zaharul pana se formeaza o pasta consistenta. In timp ce amesteci, toarna incet mixtura cu lapte si smantana. Pune cratita pe foc si amesteca pana cand crema se intareste.
Muta crema intr-un bol si da-o la frigider pe durata noptii.
Intre timp spala gutuile si pune-le la copt in cuptorul incins la 180 de grade. Lasa gutuile la cuptor timp de o ora. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca, curata-le de coaja si indeparteaza semintele. Amesteca apoi gutuile cu miere.
Amesteca inghetata cu gutuile. Da apoi la frigider pentru cateva ore.
Cum se serveste inghetata picanta de gutui
Inghetata picanta de gutui se serveste cu fistic pe deasupra.