De ce ingrediente ai nevoie:
- 400 gr migdale
- 150 gr miere
- 2 albusuri
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- ½ lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
- 3 plicutele de zahar vanilat
- 5 linguri de zahar pudra
- Forme de taiat aluatul.
Cum se prepara:
- Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga migdalele bine pisate si se amesteca bine.
- Cand ingredientele de mai sus se omogenizeaza bine, se adauga scortisoara, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie si esenta de rom.
- Se amesteca bine pana cand totul devine ca un aluat.
- Aluatul se intinde bine cu un facalet , dupa care se taie cu forma speciala si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie.
- Se baga in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute, dupa care se scot.
Cum se servesc:
- Inimioarele cu scortisoara se servesc reci.