Deserturi

#reteta #culinar #desert #prajituri #scortisoara

Inimioare cu scortisoara

Inimioarele cu scortisoara sunt un desert aromat, perfecte pentru a fi servite dupa orice masa, cu atat mai mult la evenimentele in familie. Mirosul de scortisoara se va raspandi in intreaga casa si va binedispune pe toata lumea.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 400 gr migdale
  • 150 gr miere
  • 2 albusuri
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • ½ lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 plicutele de zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar pudra
  • Forme de taiat aluatul.

Cum se prepara:

  • Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga migdalele bine pisate si se amesteca bine.
  • Cand ingredientele de mai sus se omogenizeaza bine, se adauga scortisoara, zaharul pudra, zaharul vanilat,  coaja si sucul de lamaie si esenta de rom.
  • Se amesteca bine pana cand totul devine ca un aluat.
  • Aluatul se intinde bine cu un facalet , dupa care se taie cu forma speciala si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie.
  • Se baga in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute, dupa care se scot.

Cum se servesc:

  • Inimioarele cu scortisoara se servesc reci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului