Ingrediente pentru cornuletele cu gem
- 250g untura (poti folosi untura de gasca, din comert, sau unt)
- 150g zahar pudra
- 100g smantana sau iaurt
- 2 oua
- 1 lingurita de otet
- 1 pachet de praf de copt
- 1 lingurita sare
- faina cernuta, cat cuprinde
- gem de prune
- 150g nuca
Cum se prepara cornuletele cu gem
Intr-un castron incapator mixeaza bine untura cu zaharul pudra. Cand ai obtinut o spuma adauga ouale si smantana. Amesteca totul foarte bine apoi adauga otetul. Adauga treptat faina si praful de copt, pana obtii un aluat pufos care nu se mai lipeste de maini.
Asaza aluatul intr-un castron si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la frigider timp de o ora.
Intre timp curata nucile de coji si prajeste-le putin in cuptorul incins, pana se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca si taie-le cat de marunt poti. Amesteca-le cu gemul de prune.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu ajutorul vergelei. Decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar si umple-le cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt in forma de semiluna.
Coace cornuletele timp de 20 de minute, in cuptorul incins la 180oC.
Scoate-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca.
Cum se servesc cornuletele cu gem
Serveste cornuletele pudrate cu zahar pe desupra. Merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Sursa foto: trilulilu.ro