Ingrediente pentru jeleul cu fructe de toamna
350 grame fructe de padure
30 grame zahar
un betisor de vanilie
Pentru jeleu :
110 grame jeleu de capsuni
110 ml lichior de portocale
Pentu crema:
100 grame smantana
30 grame zahar
Pentru decor:
ciocolata neagra
frunze de menta.
Cum se prepara jeleul cu fructe de toamna
Combina jeleul de capsuni cu 450 ml de apa fierbinte pana cand se dizolva complet. Adauga lichiorul de portocale. Toarna apoi compozitia intr-un recipient si da la frigider, timp de 3 - 4 ore.
Cand s-a racit, rastoarna jeleul pe o suprafata plana si taie-l in cubulete.
Amesteca smantana cu zaharul si aseaza vcate o lingura intr-un bol de servit.
Cum se serveste jeleul cu fructe de toamna
Toarna putin compot intr-un bol de sticla, adauga cuburile de jeleu. Asezoneaza cu smantana, ciocolata neagra si frunze de menta.