Jeleul de cafea este un desert atipic, care concentreaza taria si aroma unui espresso si iti da energie pentru intreaga zi. Se poate consuma simplu, sau ca decor pentru diverse torturi si prajituri.
Ingrediente pentru jeleul de cafea
4 cesti espresso
1 plic gelatina
4 linguri zahar brun
1 esenta rom
frisca (pentru ornat)
Cum se prepara jeleul de cafea
Pregateste mai intai gelatina, potrivit instructiunilor de pe plic. In principiu, la 1 plic de gelatina se foloseste 100 ml. apa rece.
Adauga intr-o oala incapatoare cafeaua, zaharul, esenta si, la final, gelatina inchegata.
Pune oala pe aragaz, la foc mic si amesteca aceasta compozitie pana se dizolva gelatina.
Toarna jeleul in 4 cesti sau pahare si da la frigider pana se intareste.
Cum se serveste jeleul de cafea
Serveste jeleul de cafea in pahare individuale, cu frisca alaturi.
Foto: //jellomoldmistress.com
#cafea #retete #jeleu #deserturi #jeleu de cafea
Jeleu de cafea
Jeleu de cafea Jeleul de cafea este un desert atipic, care concentreaza taria si aroma unui espresso si iti da energie pentru intreaga zi. Se poate consuma simplu, sau ca decor pentru diverse torturi si prajituri.- 2012-03-06 2012-03-06
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu