Ingrediente pentru macaroons cu cocos
- 400 g de nuca de cocos macinata
- 1/3 ceasca de zahar
- 1 lingura de faina
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- 1/2 lingurita de esenta de migdale
- 1 varf de cutit de sare
- 3 albusuri de ou
- 230 g de ciocolata
Cum se prepara macaroons cu cocos
Amesteca nuca de cocos cu zaharul, faina, esenta de vanilie, cea de migdale si sarea cu ajutorul unui mixer. Bate bine albusurile si incorporeaza amestecul de cocos.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si, cu mainile umezite, formeaza bilute din aluatul obtinut si asaza-le in tava. Pune-le la copt in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 15 minute.
Topeste ciocolata la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si glazureaza delicioasele macaroons dupa bunul plac.
Cum se servesc macaroons cu cocos
Poti servi macaroons cu cocos atat ca desert, cat si ca gustare pentru momentele cand iti savurezi cafeaua. Daca vrei sa accentuezi gustul de cocos, poti servi acesti macaroons alaturi de un cocktail cu lapte de cocos in compozitie.
Sursa foto: happybakingdays.com