Deserturi

#unt #prajituri #ciocolata

Madeleine cu ciocolata

Madeleinele cu ciocolata sunt un desert atractiv, potrivit pentru o masa in familie sau la o ocazie speciala. Prajiturile sunt usor de realizat.

Ingrediente pentru madeleine cu ciocolata
 

  • ¼ cana faina
  • ¼ cana cacao, neindulcita
  • 2 galbenusuri de ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1 varf de sare
  • 60 gr unt
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¼ cana zahar alb
  • 1 ou
     

Cum se prepara madeleinele de ciocolata
 

Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge o tava cu unt. Amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron.

Amesteca intr-un al doilea castron untul cu vanlia si zaharul. Adauga apoi ouale si galbenusurile, batand bine. Apoi adauga si compozitia din primul castron. Umple formele pentru madeleine cu aceasta compozitie si da-le la cuptor pentru 12 minute.

Scoate-le apoi si lasa-le sa se raceasca.
 

Cum se servesc madeleinele de ciocolata
 

Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete