Deserturi

#martha stewart #desert #prajituri lamaie

Martha Stewart te invata cel mai simplu si rapid desert: prajiturele delicioase cu lamaie

Abia ce ai luat "vacanta" de la gatit, dupa mesele imbelsugate pe care le-ai pregatit pentru Paste, dar pofta de dulce nu-ti da pace si nu tine cont ca ai inchis bucataria, pe termen nedefinit. Vrei ceva gustos, rapid si usor de preparat? Serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, are solutia potrivita pentru tine si iti prezinta cea mai simpla si rapida reteta de dulce: prajiturele crocante si delicioase cu lamaie, in stilul inconfundabil al Marthei Stewart.

Prajiturele delicioase cu lamaie

Ingrediente:

  • 3 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 3/4 cani zahar granulat;
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 225 g unt
  • 2 oua mari

Mod de preparare:

Cerne faina, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol. Separat, pune ambele tipuri de zahar intr-un vas, adauga zeama de lamaie si amesteca totul cu mixerul. Dupa 30 de secunde, adauga untul la temperatura camerei si incorporeaza-l cu mixerul aproximativ un minut. Adauga ouale pe rand, zeama de lamaie si inainte de a turna faina, redu viteza mixerului. Incorporeaza bine faina cu mixerul 1-2 minute in restul ingredientelor.

Pregateste tava pentru prajiturele. Asaza o foaie de copt si, cu ajutorul unei linguri pentru inghetata sau normale, formeaza prajiturelele si asaza-le in tava, la distanta de 4-5 cm una de alta. Aplatizeaza-le usor cu o spatula si presara, in ploaie, putin zahar brun tos pe deasupra lor.

Baga tava la cuptorul preincins, timp de 15 minute, la 175 grade Celsius. Prajiturelele cu lamaie sunt gata cand sunt usor rumenite pe deasupra.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica in continua ascensiune, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Sursa foto: Biznes.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului