Merele coapte cu nuci pecan sunt un desert perfect pentru zilele mohorate de toamna. Se pregatesc rapid, sunt cremoase si foarte aromate. In plus, nici nu contin foarte multe calorii si sunt foarte hranitoare.
Ingrediente pentru merele coapte cu nuci pecan:
- 2/3 cana sirop de artar
- 1/4 cana de faina
- 1 lingurita de scortisoara
- 8 mere coapte mari
- 1/3 ceasca de unt sau margarina
- 1 punga de fulgi de ovaz
- 3/4 cana nuci pecan tocate
Cum se prepara merele coapte cu nuci pecan:
Intr-un castron mare, amesteca siropul de artar cu faina si scortisoara, adauga si merele coapte si combina ingredientele pana cand se omogenizeaza. Unge o tava de copt cu unt si raspandeste in ea fulgii de ovaz si amestecul de mere. Presara peste compozitie si nucile pecan si da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc merele coapte cu nuci pecan:
Merele coapte cu nuci pecan se servesc calde, cu smantana sau simple.
Sursa foto: bettycrocker.com