Deserturi

#mere # retete mere # prajitura cu mere # deserturi mere

Merisor - prajitura cu mere ideala la inceput de toamna

Prajiturile cu mere, sunt unele dintre cele mai des preparate in sezonul toamna-iarna. Iti prezentam azi, o reteta savuroasa de prajitura cu mere, care poate fi preparata cu usurinta chiar si de amatori.

Ingrediente pentru prajitura cu mere

  • 2 oua;
  • 2 cani zahar;
  • 1 cana ulei;
  • 3 cani faina;
  • 3 cani mere rase;
  • 2 lingurite vanilie;
  • 2 lingurite scortisoara;
  • 1 plic praf de copt;
  • un praf de sare.

Cum se prepara prajitura cu mere

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un bol incapator, mixeaza ouale pana obtii o spuma. Adauga zaharul treptat, apoi uleiul si vanilia.

Intr-un bol separat, amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara, apoi incorporeaza treptat amestecul de faina in compozitia umeda amestecand bine, pana obtii o crema omogena. Adauga apoi merele rase in compozitie.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si coace timp de 45-60 de minute.

Sfat: Daca merele sunt foarte zemoase, stoarce-le cu ajutorul mainii, inainte de a le adauga in prajitura. In caz contrar risti ca prajitura sa ramana cleioasa si sa para necoapta.

Cum se serveste prajitura cu mere

Serveste prajitura dupa ce s-a racit complet, alaturi de un pahar cu suc natural de mere verzi.

Sursa foto: lovinghomemade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare