Deserturi

# migdale in crusta de zahar #zahar #migdale

Migdale in crusta de zahar cu scortisoara

Te-ai saturat de clasicele migdale crude sau sarate? De ce nu incerci o reteta noua, dulce si aromata? Iata cat este de simplu sa prepari acasa migdale invelite in zahar.

Ingrediente pentru migdalele in crusta de zahar

  • 1 albus
  • o lingura apa
  • 4 cani migdale crude
  • ½ cana zahar
  • ¼ lingurita sare
  • ½ lingurita scortisoara

Cum se prepara migdalele in crusta de zahar

Preincalzeste cuptorul la 120oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge hartia cu unt sau ulei.

Intr-un castron bate usor albusul de ou pana incepe sa se formeze o spuma. Incorporeaza apoi apa treptat si continua sa bati albusul pana devine pufos. Adauga migdalele si continua sa amesteci pana cand acestea sunt acoperite complet de albus.

Separat, intr-un alt castron amesteca zaharul cu sarea si scortisoara.

Presara o parte din zahar in tava de copt. Adauga apoi migdalele si presara restul zaharului deasupra.

Coace migdalele timp de o ora, la foc mic, amestecand din 15 in 15 minute. Cand sunt gata scoate tava din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet. Pune-le apoi intr-un castron si serveste-le.

Sursa foto: culinaryadventuresinthekitchen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete