Ingrediente pentru migdalele in crusta de zahar
- 1 albus
- o lingura apa
- 4 cani migdale crude
- ½ cana zahar
- ¼ lingurita sare
- ½ lingurita scortisoara
Cum se prepara migdalele in crusta de zahar
Preincalzeste cuptorul la 120oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge hartia cu unt sau ulei.
Intr-un castron bate usor albusul de ou pana incepe sa se formeze o spuma. Incorporeaza apoi apa treptat si continua sa bati albusul pana devine pufos. Adauga migdalele si continua sa amesteci pana cand acestea sunt acoperite complet de albus.
Separat, intr-un alt castron amesteca zaharul cu sarea si scortisoara.
Presara o parte din zahar in tava de copt. Adauga apoi migdalele si presara restul zaharului deasupra.
Coace migdalele timp de o ora, la foc mic, amestecand din 15 in 15 minute. Cand sunt gata scoate tava din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet. Pune-le apoi intr-un castron si serveste-le.
Sursa foto: culinaryadventuresinthekitchen.wordpress.com