Prajitura mille feuille se pregateste in mai putin de ora si nu implica un talent culinar deoasebit, deoarece are o dificultate scazuta de preparare.
Ingrediente pentru mille feuille
250 g aluat foitaj
3 linguri gem de caise
2 oua
60 g zahar pudra
300 ml lapte
Glazura
6 linguri zahar pudra
1 lingura apa rece
Cum se preparara mille feuille
Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.
Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.
Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii,de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.
Lasa foile la racit, apoi intinde peste una din ele gemul de caise si crema de vanilie, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.
Decoreaza prajitura cu zahar pudra sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.
Cum se serveste mille feuille
Serveste mille feuille simpla, cu frisca sau cu fructe de sezon alaturi.
Foto: cherrapeno.com
#retete #prajituri #deserturi #mille feuille
Mille Feuille
Mille Feuille Prajitura mille feuille se pregateste in mai putin de ora si nu implica un talent culinar deoasebit, deoarece are o dificultate scazuta de preparare.- 2012-06-25 2012-06-25
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr