Minitartele cu dovleac, scortisoara si sunt ideale pentru sezonul rece, cand ai pofta de ceva dulce si aromat. Se prepara repede si sunt gustoase.
Ingrediente pentru mini , scortisoara si frisca
aluat
200 grame piure de dovleac
50 ml lapte
1 ou
50 grame zahar brun
50 grame zahar alb
5 grame scortisoara
2 grame ghimbir
2 grame cuisoare
2 grame nucsoara.
Pentru glazura:
20 grame nuci
20 grame zahar brun
10 grame unt.
Pentru frisca:
200 grame smantana pentru frisca
zahar pudra
5 ml vanilie
5 grame scortisoara.
Cum se prepara minitartele cu dovleac, scortisoara si frisca
Intr-un bol amesteca dovleacul cu laptele, oul, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara, ghimbir, cuisoare si nucsoara.
Cu ajutorul unui mixer amesteca nuca cu zaharul brun si untul pana obtii o pasta fina. In alt bol amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia si scortisoara si da la frigider.
Unge o tava cu forma de mini tarta cu unt si aseaza in forme alautul. In fiecare mini tarta pune cate o lingura din compozitia cu dovleac. Presara apoi cate o lingurita din glazura cu nuca.
Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Cum se servesc minitartele cu dovleac, scortisoara si frisca
Minitartele cu dovleac si scortisoara se servesc cu frisca pe deasupra.