Minitartele cu capsuni sunt ideale pentru momentele in care ai invitati la masa . Le vei oferi un desert savuros si racoros , usor de preparat. Le poti servi cu fistic si migdale pe deasupra.
Ingrediente pentru minitartele cu capsuni
- 160 grame faina
- 30 grame zahar
- 5 grame sare
- 80 grame unt
- 50 ml apa rece
- 400 grame crema de vanilie
- 900 grame capsuni
- 70 grame jeleu de caise
- 30 grame fistic.
Cum se prepara minitartele cu capsuni
Intr-un bol amesteca faina, zaharul si sarea. Da la rece pentru 30 de minute. Cu ajutorul unui blender, amesteca apoi faina cu untul taiat in cubulete. Amesteca bine pana cand untul se incorporeaza in faina.
Adauga apa rece si mai amesteca pana cand aluatul este fin si consistent. Formeaza apoi din aluat o minge. Impacheteaza aluatul in folie de plastic si da la rece pentru 30 de minute.
Ruleaza aluatul si taie in 4 parti egale. Umple 4 forme de tarta cu foile de aluat. Da formele la cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand sunt gata, scoate tartele de la cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Cum se servesc minitartele cu capsuni
Umple tartele cu crema de vanilie. Deasupra aseaza capsunile taiate pe jumatate. Unge apoi capsunile cu putin jeleu de caise. Deasupra presara fisticul.