Deserturi

#portocale #lapte #frisca

Mousse de portocale cu martipan

Mousse-ul de portocale cu martipan este un desert delicios, usor de preparat. Este ideal pentru mesele festive, cand ai multi invitati. Aceast spuma poate fi ornata cu frisca, felii si coaja rasa de portocala.
 

Ingrediente pentru mousse de portocale cu martipan
 

 

Cum se prepara mousse-ul de portocale cu martipan
 

Inmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece . Intr-o cratita pune la fiert laptele. Taie martipanul in cubulete si dizolva-l in lapte. Amesteca din cand in cand. Cand martipanul s-a dizolvat, adauga lichiorul de portocale.

Separa albusul de galbenus. Adauga galbenusul de ou in compozitia cu lapte si martipan. Amesteca bine. Adauga apoi si foile de gelatina si lasa pe foc pana se dizolva. Lasa apoi sa se raceasca. Cand s-a racit suficient, da compozitia cu martipan la frigider pentru 30 de minute.

Bate albusul de ou, pana obtii o spuma. Intr-un alt bol amesteca frisca cu zaharul vanilat. Adauga frisca peste compozitia cu martipan. Amesteca bine. Adauga apoi si albusul spuma.

Toarna treptat sucul de portocala. Amesteca bine. Rastoarna apoi crema in boluri din sticla pe care le dai la frigider timp de 4 ore.
 

Cum se serveste mousse-ul de portocale cu martipan
 

Mousse-ul de portocale cu martipan se serveste rece, ornat cu frisca, fructe proaspete si putina coaja rasa de portocala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului