Ingrediente pentru negresa cu faina de migdale
- 3/4 cana faina de migdale
- 2/3 cana nectar de agave
- 1/2 cana nuci sau migdale tocate
- 2 oua
- 5 linguri cacao
- 1/4 cana ulei de nuca de cocos
- 1 lingura extract de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
Cum se prepara negresa cu faina de migdale
Preincalzeste cuptorul la 175oC.
Intr-un bol adauga faina de migdale, nectarul de agave, nucile tocate, ouale, pudra de cacao, uleiul de cocos, vanilie, coaja de lamaie si sarea. Mixeaza totul foarte bine.
Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace prajitura timp de 30 de minute.
Pentru a vedea daca este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Lasa negresa sa se raceasca inainte de a o taia.
Cum se serveste negresa cu faina de migdale
Serveste negresele ca atare sau alaturi de o lingura de inghetata si cateva capsuni sau fructe de padure proaspete.
Sursa foto: ohsheglows.com