Deserturi

#negresa # merisoare #prajituri #negresa cu merisoare

Negrese cu merisoare

Negresele cu merisoare sunt ideale pentru micul dejun sau pentru gustarea de la cafea. Sunt gustoase, merisoarele acrisoare completand perfect aroma dulce a ciocolatei.


Ingrediente pentru negresele cu merisoare

 

  • 175 grame unt
  • 200 grame ciocolata neagra tocata
  • 160 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • 70 grame cacao
  • 4 oua batute
  • 100 grame merisoare
  • 150 grame zahar brun


Cum se prepara negresele cu merisoare


Incinge cuptorul la 170 de grade, dupa care unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata. La bain marie, amesteca untul cu ciocolata. Lasa pe foc pana cand amestecul devine cremos. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si cacaua. Incorporeaza in amestec crema de ciocolata. Adauga apoi ouale, merisoarele si zaharul brun si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 40 de minute. Cand negresa este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca timp de 10 minute.


Cum se servesc negresele cu merisoare


Negresele cu merisoare se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului