Ingrediente pentru ouala cu visine
- 1 l lapte
- 1/2 cana unt
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 cana visine (din compot sau din visinata)
- 2 cani cu migdale, taiate marunt
- coaja rasa de la o portocala
- 8-10 linguri zahar
- 800g ciocolata simpla, topita (poti folosi ciocolata alba, neagra sau ciocolata cu lapte, dupa preferinte)
Cum se prepara ouale cu visine
Curata visinele de samburi si taie-le in jumatati. Pune-le intr-o sita, deasupra unui castron si lasa-le sa se scurga.
Intr-o cratita fierbe laptele cu untul si praful de budinca, la foc mic, pana cand obtii o crema omogena. Cand este aproape gata adauga si zaharul (poti ajusta cantitaea de zahar in functie de cat de dulce vrei sa iasa budinca) si lasa totul sa fiarba pana cand obtii o compozitie omogena. Indeparteaza cratita de pe foc, si lasa budinca sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, avand grija sa amesteci din cand in cand pentru a nu face coaja.
Cand s-a racit adauga visinele, migdalele si coaja de portocala si amesteca bine.
Cu ajutorul mainilor formeaza din aceasta compozitie bile pe care sa le modelezi sub forma de oua. Ideal ar fi sa aiba marimea unui ou natural. Asaza ouale intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la frigider timp de doua-trei ore.
Intre timp topeste ciocolata la bain marine sau in cuptorul cu micrunde si imbraca ouale in aceasta. Asaza din nou ouale in tava si lasa-le la rece pana cand ciocolata se intareste.
Sfat: Daca ai timp, poti decora ouale cu putina ciocolata alba, pe care sa o torni deasupra sau sa formezi cu ajutorul spritului modelele dorite.
Sursa foto: wowcher.co.uk