Painea cu la cuptor este un desert usor de preparat si foarte gustos. Are o aroma speciala, de scortisoara . Se serveste feliata, cu .
Ingrediente pentru painea dulce cu scortisoara la cuptor
paine taiata in cubulete
4 oua
200 ml lapte
50 grame smantana
50 grame zahar
10 ml vanilie.
Pentru glazura:
40 grame faina
50 grame zahar brun
5 grame scortisoara
sare
50 grame unt.
Cum se prepara painea dulce cu scortisoara la cuptor
Aseaza cubuletele de paine intr-o tava unsa cu unt. Intr-un bol amesteca ouale cu laptele, smantana, zaharul si vanilia. Toarna apoi compozitia peste paine.
Acopera cu folie de plastic si da tava la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
In alt bol combina faina cu zaharul brun, scortisoara si sare. Adauga si untul si amesteca pana obtii o pasta faramicioasa. Acopera cu folie de plastic si da la frigider.
Incinge cuptorul, scoate tava din frigider si presara pe deasupra glazura faramicioasa. Da tava la cuptor pentru 40 - 50 de minute.
Cum se serveste painea dulce cu scortisoara la cuptor
Painea dulce cu scortisoara la cuptor se serveste cu un unt topit pe deasupra si sirop de artar sau caramel.