Pandispanul cu visine este un desert usor si pufos de vara. Se prepara foarte repede si este foarte gustos. Il poti servi atat simplu, cat si si diverse glazuri si sosuri dulci.
Ingrediente pentru pandispanul cu visine
- 300 grame zahar
- 150 ml lapte
- 250 grame faina
- un praf de sare
- 300 grame visine fara samburi
- 100 grame unt topit
- 2 oua
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 10 grame scortisoara.
Pentru glazura :
- 20 grame unt topit
- 500 grame zahar pudra
- suc de visine
-
10 ml vanilie.
Cum se prepara pandispanul cu visine
Unge cu unt o tava pentru pandispan si tapeteaz-o cu faina.
Intr-un bol amesteca untul cu zaharul. Adauga ouale pe rand.
Intr-un bol separat amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sare si scortisoara. Adauga compozitia cu unt peste faina. Amesteca bine.
Adauga apoi treptat si lapte, amestecand bine. Incorporeaza visinele. Toarna aluatul in tava si da la cuptor pentru 40 de minute.
Pentru glazura, amesteca toate ingredientele. Cand pandispanul este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca 10 minute.
Toarna apoi glazura.
Cum se serveste pandispanul cu visine
Pandispanul cu visine se serveste ca atare.