Desertul traditional al bucatariei italiene, panettone este usor de pregatit dupa reteta noastra.
Ingrediente pentru panettone cu stafide si fructe confiate
900 g faina
150 g zahar
250 ml lapte
1 cub drojdie (25 g)
125 g unt
3 oua
2 galbenusuri
2 albusuri
100 g fructe confiate (kiwi, capsuni, ananas, cirese, etc)
100 g stafide
un praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat
Cum se prepara panettone cu stafide si fructe confiate
Intr-un bol incapator, amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la mijloc, in care torni drojdia amestecata cu doua linguri din lapte caldut.
Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare.
Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.
Adauga fructele confiate si stafidele, framanta amestecul, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, unge-l cu albusurile de ou ramase, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se rumeneste usor.
Cum se serveste panettone cu stafide si fructe confiate
Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.
Foto: cakeitaly.com
#retete #fructe confiate #panettone #stafide #panettone cu stafide #panettone cu fructe confiate
Panettone cu stafide si fructe confiate
Panettone cu stafide si fructe confiate Desertul traditional al bucatariei italiene, panettone este usor de pregatit dupa reteta noastra.- 2012-06-14 2012-06-14
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului