Deserturi

#retete #fructe confiate #panettone #stafide #panettone cu stafide #panettone cu fructe confiate

Panettone cu stafide si fructe confiate

Desertul traditional al bucatariei italiene, panettone este usor de pregatit dupa reteta noastra.

Ingrediente pentru panettone cu stafide si fructe confiate

900 g faina

150 g zahar

250 ml lapte

1 cub drojdie (25 g)

125 g unt

3 oua

2 galbenusuri

2 albusuri

100 g fructe confiate (kiwi, capsuni, ananas, cirese, etc)

100 g stafide

un praf de sare

coaja de lamaie

zahar pudra pentru ornat

Cum se prepara panettone cu stafide si fructe confiate

Intr-un bol incapator, amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la mijloc, in care torni drojdia amestecata cu doua linguri din lapte caldut.

Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare.

Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.

Adauga fructele confiate si stafidele, framanta amestecul, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, unge-l cu albusurile de ou ramase, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se rumeneste usor.

Cum se serveste panettone cu stafide si fructe confiate

Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.

Foto: cakeitaly.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare