Deserturi

#ciocolata #retete #deserturi #parfe #parfe de ciocolata

Parfe de ciocolata

Parfe de ciocolata este un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara, cand iti astepti prietenii in vizita.

Ingrediente pentru parfe de ciocolata

200 g zahar

100 ml frisca

2 linguri cacao

2 linguri apa

2 oua

10 ml esenta rom

Cum se prepara parfe de ciocolata

Freaca cele doua linguri de cacao cu doua linguri de apa rece, pana obtii o pasta omogena. Pune pasta de cacao peste laptele caldut, odata cu ouale intregi batute cu zahar.

Lasa amestecul acesta la fiert, la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

Ia compozitia de pe foc cand s-a ingrosat bine, bate-o cu telul ca sa se omogenizeze, apoi las-o la racit o jumatate de ora.

Amesteca totul cu frisca, mixeaza cateva minute pana obtii o compozitie omogena si parfumeaza cu esenta de rom.

Pune inghetata in forme si da-o la congelator cateva ore.

Cum se serveste parfe de ciocolata

Serveste parfe de cicolata decorat cu fulgi de ciocolata sau topping de ciocolata.

Foto: ai-candies.com.ar
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare