Deserturi

#retete paste #paste #pasca cu orez #orez

Pasca cu orez

Pasca cu orez este o alternativa gustoasa la bine-cunoscuta pasca cu branza. Avand la baza aluatul obisnuit de pasca se diferentiaza de restul printr-o compozitie cu un gust savuros, de orez cu lapte vanilat.

Ingrediente pentru pasca cu orez:
 

Pentru umplutura de orez ai nevoie de:

  • 250 grame de orez
  • 1,5 l lapte
  • 4-5 plicuri vanilie
  • 6 oua
  • 200 grame zahar
  • 100 grame stafide
  • Un varf de sare.


Pentru aluat ai nevoie de:

  • 500 grame faina
  • O cana de lapte
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 50 grame drojdie
  • 200 grame unt, ulei sau margarina
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 pliculete de zahar vanilat sau rom
  • un varf de sare.
     

Cum se prepara pasca cu orez:
 

Pregateste intai aluatul:
 

Cerne faina si adauga drojdia dizolvata in lapte incalzit si amestecat cu zaharul. 

Intr-un alt vas bate, in apropierea unei surse de caldura, ouale cu zaharul si cu putina sare.

Toarna amestecul de ou si zahar in mijlocul gramezii de faina.

Adauga apoi coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si incepe sa amesteci incet cu o mana ca sa se absoarba toata faina. Daca aluatul este prea tare mai poti adauga lapte.

Framanta bine aluatul, pentru aproximativ 15 minute, iar atunci cand aluatul se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului, se adauga treptat untul topit, amestecand continuu.

Continua sa framanti pentru inca 10 minute, dupa care acopera-l cu un servet de bucatarie si lasa-l sa creasca intr-un loc caldut, pentru aproximativ 2-3 ore.
 

Prepara apoi umplutura:
 

Fierbe laptele cu vanilia. 

Spala orezul si pune-l in apa calda, unde il vei lasa pentru 15-20 de minute sa se umfle.

Adauga-l apoi in laptele cu vanilie, la care vei adauga un varf de sare si il vei lasa sa fiarba incet.

Cand orezul este aproape fiert adauga zaharul si lasa-l sa mai fiarba pana cand orezul este bine fiert.

Desfa ouale in galbenusuri si albusuri, iar albusurile bate-le spuma.

Da-l deoparte, lasa-l sa se raceasca, adauga galbenusurile de ou, apoi stafidele si albusurile batute spuma. Amesteca bine.

Pregateste o tava de pasca, unge-o cu ulei si las-o la caldura ca sa fie calda atunci cand vei pune aluatul.

Intinde o parte de aluat pe fund sau pe masa pe care ai pus faina, astfel incat sa obtii o foaie de 0,5-1 centrimetri grosime.

Intinde foaia in tava de pasca, astfel incat sa fie si pe margini sau pe margini pune bilute mici de aluat.

Toarna deasupra un strat de umplutura.

Da tava la cuptor.

Las-o la copt pentru aproximativ 45 de minute, la focul mediu-iute.

Dupa ce s-a copt, scoate-o si las-o sa se racoreasca.
 

Cum se serveste pasca cu orez:
 

Se serveste rece, taiata felii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului