Chiar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a pregati masa de Paste, nu trebuie sa omiti niciun preparat specific acestei sarbatori. Pasca este unul dintre cele mai importante delicii culinare pascale si nu trebuie sa lipseasca din meniu, asa ca iti propunem o reteta simpla si rapida de pasca fara aluat.
Ingrediente pentru pasca fara aluat:
- 1 pachet de praf de copt
- 3 linguri de faina
- 2 lingurite de vanilie
- 500 g branza de vaca
- 6 linguri de zahar
- 125 g unt
- 6 oua
- 50 g stafide inmuiate in coniac
- 1 lamaie
Cum se prepara pasca fara aluat:
Amesteca bine galbenusurile cu jumatate din cantitatea de unt. Adauga apoi zaharul, branza de vaci, vanilia si faina. Amesteca-le din nou si adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie, albusurile de la oua batute spuma, stafidele si coaja de lamaie rasa.
Pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si coace-o la foc mediu aproximativ 30 de minute.
Cum se serveste pasca fara aluat:
Pasca fara aluat se serveste rece, decorata cu stafide si zahar pudra.
Sursa foto: artasisavoare.wordpress.com