Ingrediente pentru pasca fara aluat:
- 600 g branza de vaci
- 100 g smantana
- 6 oua
- 300 g zahar
- 6 linguri faina
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 100 g stafide
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie mare
- esenta de vanilie
- esenta de rom
Cum se prepara pasca fara aluat
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
Intr-un bol adauga untul, galbenusurile si zaharul. Mixeaza bine pana cand zaharul se topeste complet si obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi branza si smantana. Dupa ce s-au incorporat adauga treptat faina si la urma praful de copt. Mixeaza bine pana cand dispare orice urma de cocoloase. Adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si de rom, iar la urma stafidele.
Separat, intr-un alt bol, bate albusurile spuma cu putina sare. Cand sunt batute bine, incorporeaza-le usor peste compositia de mai sus, cu ajutorul unei spatule.
Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu unt sau cu hartie de copt.
Coace pasca timp de 45-50 de minute.
Sursa foto: stirileprotv.ro