Deserturi

#desert #fructe de padure #pavlova #pavlova cu fructe de padure

Pavlova cu fructe de padure

Pavlova cu fructe de padure este un desert extrem de delicios, care arata si foarte bine. Modul de preparare nu este foarte greu de realizat si nici nu costa foarte mult. Iata cum poti sa prepari un desert gustos, intr-un timp relativ scurt.

Ingrediente pentru blatul de bezea

  • 4 albusuri de ou
  • sare
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri faina de malai
  • suc de la lamai
  • 125 g unt


Ingrediente pentru umplutura

  • fructe de padure proaspete: afine, mure, capsuni, zmeura
  • frisca
  • smantana


Mod de preparare Pavlova cu fructe de padure

Intr-un castron, se pun albusurile cu putina sare si se amesteca bine. Se bat albusurile, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare si se adauga treptat 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. La final, se adauga zeama de lamaie, amidonul si faina de malai si se mai amesteca pana la uniformizare. Spuma obtinuta trebuie sa fie rigida si lucioasa.

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 120° C. Ai nevoie de doua hartii de copt, in mijlocul carora se deseneaza doua cercuri de 20 de centimetri. Se ung cu unt si putina faina pentru a nu se lipi si se asaza spuma obtinuta in mijloc.

Se pun cele doua tavi la cuptor si se lasa la foc mic timp de o ora. Dupa ce sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca bezeaua foarte bine.

Cateva fructe se amesteca foarte bine in blender pana se formeaza un suc, care se va adauga la sfarsit peste Pavlova.

Pentru umplutura, se prepara frisca cu smantana cu care se umplu cele doua foi de bezea. Pe prima foaie se asaza cateva fructe de padure, peste care se pune cea de-a doua foaie de bezea. Se pun alte fructe de padure si se adauga si sucul. Se lasa la rece cateva ore, dupa care poate fi servita.

Daca folosesti capsuni, acestea trebuie taiate in cuburi sau felii, pentru ca altfel sunt prea mari.

Legenda spune ca acest desert a fost creat in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova, in anii 1920, in perioada in care aceasta se afla in turneu.

Sursa foto: jacobskitchen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete