Deserturi

#zahar #lamaie #unt #retete paste #smantana #oua

Pavlova cu lamaie de Paste

De Paste impresioneaza-ti musafirii cu o prajitura spectaculoasa. Pavlova, prajitura cu blat de bezea, poate fi preparata si cu o crema racoritoare de lamaie. O poti garnisi cu fructul pasiunii sau rodii.
 

Ingrediente pentru Pavlova cu lamaie
 

Pentru bezea:


Pentru umplutura :

  • sucul si coaja de la 5 lamai
  • 175 grame zahar
  • 3 oua
  • 5 galbenusuri
  • 150 grame unt
  • 200 grame smantana de frisca
  • pulpa de la 12 fructul pasiunii.

 

Cum se prepara Pavlova cu lamaie
 

Pentru bezea amesteca bine albusurile de oua cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza zaharul, cate o o lingura pe rand. Adauga si otetul si bate bine compozitia.

Cu o spatula aseaza bezeaua pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor si lasa timp de 90 de minute.

Pentru umplutura amesteaca intr-o cratita pe foc sucul si coaja de lamaie, zaharul, ouale si galbenusurile si jumatate din cantitatea de unt. Amesteca bine pana cand zaharul se dizolva, iar crema se ingroasa.

Adauga si restul de unt si amesteca continuu, pana cand obtii o crema consitenta si groasa . Ia apoi crema de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
 

Cum se serveste pavlova cu lamaie
 

Pentru a servi, aseaza blatul de bezea pe un platou. Deasupra toarna crema si orneaza cu pulpa de fructul pasiunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului