Deserturi

#pere #alune #pere cu prosciutto #garnitura alune

Pere cu prosciutto si garnitura de alune

Prepara o mancare delicioasa si inedita: pere cu prosciutto, presarate cu alune prajite savuroase. Se pregatesc in doar cateva minute, iar aroma lor este una deosebita si distincta.


Ingrediente pentru perele cu prosciutto si alune:

  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 8 felii de prosciutto
  • 1 cesti de fenicul
  • 2 lingurite de salvie
  • 1 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de rozmarin
  • 200 g paine
  • 2 pere medii
  • 1/3 cana de patrunjel proaspat
  • 1/3 cana alune prajite
  • 300 ml supa de pui
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru


Cum se prepara perele cu prosciutto si alune:

Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si prajeste prosciutto, aproximativ 5 minute.

Curata tigaia si incalzeste alte 2 lingurite de ulei si caleste ceapa si feniculul pana cand acestea se inmoaie putin, circa 8 minute.

Adauga peste ele salvie, cimbru si rozmarin, amesteca-la circa un minut, apoi transfera-le intr-un castron mare si amesteca-le cu painea, perele si prosciutto.

Adauga si supa de pui, asezoneaza compozitia cu sare si piper si presara deasupra alunele prajite.

Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru 40 de minute.


Cum se servesc perele cu prosciutto si alune:

Perele cu prosciutto si alune se servesc calde, decorate cu cateva frunze de patrungel proaspat.

Sursa foto: kitchendaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare