Placinta cu gutui si mere este un desert potrivit pentru sezonul rece. Aroma gutuilor si merelor coapte este deosebita. Poti face acest preparat intr-o ora si jumatate.
Ingrediente pentru placinta cu gutui si mere
- aluat pentru placinta
- 4 cani mere
- 2 cani gutui
- 2 linguri ardei iuti verzi
- 2 linguri rom
- 1 lingurita de vanilie
- ½ lingurita sare
- 3 linguri faina
-
½ cana unt topit
Cum se prepara placinta cu gutui si mere
Merele si gutuile se spala, se decojesc si se taie felii. Ardeii iuti verzi se taie marunt.
Incalzeste cuptorul la 250 grade Celsius. Intinde jumatate din cantitatea de aluat in vasul special pentru placinta.
Intr-un castron, amesteca merele, gutuile, ardeii iuti, romul si vanilia. In alt castron amesteca faina si sarea.
Amesteca apoi cele doua compozitii si toarna totul peste foaia de placinta. Toarna peste compozitie untul topit.
Apoi, acopera totul cu a doua jumatate de aluat, facuta tot o foaie subtire. Lipeste marginile de aluat cu ajutorul degetelor sau cu o furculita.
Pune placinta in cuptorul incins si las-o 10 minute. Apoi redu temperatura la 210 grade Celsius si lasa prajitura inca 45 de minute. Ar trebui sa capete o crusta aurie cand este gata.
Cum se serveste placinta cu gutui si mere
Se serveste dupa racire. Poti sa o servesti alaturi de o limonada de mere sau cu inghetata de vanilie.