Placinta cu nuci si pere este aromata si gustoasa. Este potrivita pentru masa de Florii si v fi apreciata de musafirii tai. Daca vrei sa o transformi intr-un desert decadent, o poti servi cu dulceata si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente pentru placinta cu nuci si pere
- aluat pentru placinta
- 450 grame pere decojite si taiate felii
- 50 grame zahar
- 25 grame faina
- 5 grame coaja rasa de lamaie
- 25 grame stafide
- 25 grame nuci
- 5 grame scortisoara
- 50 grame zahar pudra
- 15 ml suc de lamaie
- 10 ml apa rece.
Cum se prepara placinta cu nuci si pere
Imparte alautul in doua parti egale. Cu o foaie de aluat acopera o forma de placinta unsa cu putin unt. Intr-un bol amesteca perele cu zaharul, faina si coaja de lamaie. Amesteca totul bine. Adauga stafidele, nucile si scortisoara.
Rastoarna compozitia peste aluat. Deasupra aseaza si cealalta foaie de aluat. Da placinuta la cuptorul incins pentru 50 – 60 de minute. Intre timp, intr-un bol amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si apa. Amesteca pana obtii o crema omogena.
Dupa ce scoti placinta de la cuptor, garniseste pe deasupra cu glazura de zahar. Lasa placinta sa se raceasca.
Cum se serveste placinta cu nuci si pere
Placinta cu nuci si pere se serveste ca atare.