Ingrediente
Pentru aluat:
400 g faina
250 g margarina
4 linguri apa minerala
4 linguri ulei
2 linguri otet
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1 kilogram de dovleac ras
150 g zahar
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
200 g miez de nuca copt
Cum se prepara placinta cu dovleac
Intr-un bol mare amesteca ingredientele pentru aluat si framanta bine. Tine vasul acoperit cu folie de plastic la frigider pentru doua ore. Intre timp, pregateste umplutura de dovleac.
Dovleacul ras se pune intr-un wok sau intr-o cratita adanca, se adauga zaharul, scortisoara si pudra de ghimbir si se caleste timp de 20 de minute, pana ce se inmoaie si ii scade o parte din lichid. Va capata o culoare ceva mai inchisa, din cauza scortisoarei. Se lasa se se raceasca, apoi se adauga miezul de nuca maruntit.
Se intinde aluatul si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita, apoi se acopera uniform cu dovleacul copt.
Se da placinta la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Se scoate cand este bine rumenita.
Se lasa sa se raceasca, se taie si se pudreaza cu zahar. Se poate servi si alaturi de o cupa de inghetata sau cu frisca indulcita.
Foto: DIYS.com