Ingrediente pentru placinta exotica din nuca de cocos
Pentru blat
- 2 cani faina
- 1/2 lingurita de sare
- 2/3 cana cu margarina sau unt
- 6 linguri apa rece
- o fiola esenta de vanilie
Pentru crema
- 4 galbenusuri
- 1/2 cana de frisca
- 5 cani fulgi de nuca de cocos
- 4 linguri unt nesarat
- 5 cani si cu lapte
- 1/2 lingurita de sare
- 8 linguri amidon
- 4 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 si 1/3 cana zahar
Cum se prepara placinta exotica din nuca de cocos
Preincalzeste cuptorul la 250oC si unge o tava rotunda cu unt (poti folosi o tava de tarta).
Incepe sa prepari blatul amestecanf intr-un robot de bucatarie faina, sarea si margarina pana la omogenizare. Adauga apoi vanilia si incorporeaza apa. Framanta bine aluatul pana la omogenizare apoi intinde-l cu facaletul si adauga-l in tava, avand grija sa acopere si marginile tavii.
Inteapa aluatul cu furculita pentru a permite bulelor de aer sa iasa. Coace aluatul timp de 10-15 minute.
Intre timp, tapeteaza o tava cu cu hartie de copt si imprastie peste aceasta o cana si jumatate cu nuca de cocos. Pune nuca in cuptor pana capata o culoare aurie.
Separat, intr-un bol pentru mixer mixeaza bine laptele cu frisca si galbenusurile.
Intr-un alt vas amesteca zaharul, amidonul si sarea. Incorporeaza acest amestec peste cel preparat anterior, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Fierbe compozitia rezultata la bain marin, pana incepe sa clocoteasca, amesecand continuu pentru a nu se lipi si pentru a evita sa se formeze cocoloase. Da apoi focul mic si continua sa fierbi compozitia timp de minut. Amesteca in continuu in tot acest timp.
Lasa crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intr-un bol pentru mixer bate untul bine pana devine spumos. Incorporeaza apoi crema racita la temperatura camerei si adauga vanilia, coaja de lamaie si nuca de cocos ramasa.
Toarna compozitia peste aluat. Desupra presara nuca de cocos coapta.
Cum se serveste placinta exotica din nuca de cocos
Placinta exotica din nuca de cocos se serveste rece, de la frigider. Se poate servi ca atare sau cu un strat de frisca pe deasupra.
Sursa foto: pillsbury.com