Deserturi

#placinta cu nuca de cocos #placinta vara #placinta racoroasa #placinta

Placinta exotica din nuca de cocos, un rasfat in zilele calduroase de vara

Placinta cu nuca de cocos este un desert exotic ce va fi apreciat de intreaga lume. Este un desert usor, numai bun de savurat in timpul zilelor calduroase de vara.

Ingrediente pentru placinta exotica din nuca de cocos

Pentru blat

  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2/3 cana cu margarina sau unt
  • 6 linguri apa rece
  • o fiola esenta de vanilie

Pentru crema

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana de frisca
  • 5 cani fulgi de nuca de cocos
  • 4 linguri unt nesarat
  • 5 cani si cu lapte
  • 1/2 lingurita de sare
  • 8 linguri amidon
  • 4 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si 1/3 cana zahar

Cum se prepara placinta exotica din nuca de cocos

Preincalzeste cuptorul la 250oC si unge o tava rotunda cu unt (poti folosi o tava de tarta).

Incepe sa prepari blatul amestecanf intr-un robot de bucatarie faina, sarea si margarina pana la omogenizare. Adauga apoi vanilia si incorporeaza apa. Framanta bine aluatul pana la omogenizare apoi intinde-l cu facaletul si adauga-l in tava, avand grija sa acopere si marginile tavii.

Inteapa aluatul cu furculita pentru a permite bulelor de aer sa iasa. Coace aluatul timp de 10-15 minute.

Intre timp, tapeteaza o tava cu cu hartie de copt si imprastie peste aceasta o cana si jumatate cu nuca de cocos. Pune nuca in cuptor pana capata o culoare aurie.

Separat, intr-un bol pentru mixer mixeaza bine laptele cu frisca si galbenusurile.

Intr-un alt vas amesteca zaharul, amidonul si sarea. Incorporeaza acest amestec peste cel preparat anterior, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Fierbe compozitia rezultata la bain marin, pana incepe sa clocoteasca, amesecand continuu pentru a nu se lipi si pentru a evita sa se formeze cocoloase. Da apoi focul mic si continua sa fierbi compozitia timp de minut. Amesteca in continuu in tot acest timp.

Lasa crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol pentru mixer bate untul bine pana devine spumos. Incorporeaza apoi crema racita la temperatura camerei si adauga vanilia, coaja de lamaie si nuca de cocos ramasa.

Toarna compozitia peste aluat. Desupra presara nuca de cocos coapta.

Cum se serveste placinta exotica din nuca de cocos

Placinta exotica din nuca de cocos se serveste rece, de la frigider. Se poate servi ca atare sau cu un strat de frisca pe deasupra.

Sursa foto: pillsbury.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului