Prepara pentru invitatii tai un desert savuros si spectaculos: portocale Amaretto cu vanilie si mascarpone. Desi pregatirea sa necesita mai multa atentie, acest desert este delicios si merita sa il incerci.
Ingrediente pentru portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:
- seminte de vanilie
- 250 g mascarpone
- 1/2 cana lichior Amaretto
- 6 portocale fara seminte
- 1 cana si un sfert de zahar pudra
Cum se prepara portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:
Combina semintele de vanilie cu mascarpone si cu 1 lingura de Amaretto intr-un castron mare.
Taie capetele portocalelor si coaja si elimina-le maduva alba. Pune feliile de portocala in forma lor initiala si asaza-le pe un platou mare.
Pune coaja de portocala la fiert aproximativ 1 minut, apoi scurge-le si repeta din nou procesul pentru a elimina amaraciunea lor. Fierbe zaharul in 125 ml de apa, intr-o cratita la foc mic, aproximativ 5 minute, apoi adauga si coaja de portocala si mai lasa compozitia sa fiarba 3 minute. Toarna si restul de Amaretto, apoi las-o sa se raceasca complet.
Cum se servesc portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:
Portocalele Amaretto se servesc reci cu portocale confiate deasupra, sirop si mascarpone de vanilie.
Sursa foto: taste.com.au