Prajitura cu banane si glazura de rom este aromata, gustoasa si usor de preparat. Ideala pentru cinele in familie.
Ingrediente pentru prajitura cu banane si glazura de rom
- 300 grame unt
- 100 grame zahar
- 5 ml vanilie
- 500 grame faina
- 5 grame scortisoara
- sare
- 400 grame zahar brun
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 3 oua
- 5 banane zdrobite
- 5 ml rom
Pentru glazura:
- 100 grame unt
- 100 grame crema de branza
- 500 grame zahar pudra
- 5 gram scortisoara
- 20 ml extract de vanilie
- 10 ml rom
Cum se prepara prajitura cu banane si glazura de rom
Intr-un bol amesteca 200 grame unt cu zahar alb si vanilie. Adauga jumatate din faina, scortisoara si putina sare. Preseaza acest amestec intr-o tava si da la cuptor pentru 20 de minute.
Intr-un bol amesteca restul de unt cu zaharul brun, bicarbonatul de sodiu si putina sare. Adauga apoi ouale, piureul de banane, romul si o lingurita de vanilie. Amesteca bine dupa care adauga restul de faina. Toarna amestecul peste crusta din tava.
Da la cuptor pentru 45 de minute.
Pentru glazura amesteca untul si crema de branza. Adauga treptat zaharul pudra si scortisoara. Incorporeaza apoi vanilia si romul. Unge prajitura cu aceasta glazura.
Cum serveste prajitura cu banane si glazura de rom
Prajitura cu banane si glazura de rom se serveste ca atare.