Prajitura cu dovleac si ciocolata face parte din categoria deserturilor simple de toamna. Este un desert aromat si foarte gustos.
Ingrediente pentru prajitura cu dovleac si ciocolata
- 125 g unt
- 1 esenta vanilie
- 100 g zahar fin
- 1 ou
- 150 g piure de dovleac (dovleac ras)
- 1 lingura miere
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- fulgi de ciocolata
Cum se prepara prajitura cu dovleac si ciocolata
Mixeaza untul cu zaharul si vanilia, adauga oul si mierea, scortisoara si piureul de dovleac. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la final pune si fulgii de ciocolata.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da prajitura la foc mediu (180 grade) circa 25 de minute.
Lasa prajitura la racit.
Cum se serveste prajitura cu dovleac si ciocolata
Serveste prajitura dupa ce s-a racit, simpla, cu frisca sau pudrata cu zahar.
Sursa foto: myrecipes.com