Un preparat dulce, potrivit pentru a fi servit cu ceai, este prajitura cu fructe. Poate fi facuta intr-o tava de cozonac si va fi buna de mancat aproximativ o saptamana.
Ingrediente pentru prajitura cu fructe
- 300 gr cirese si fructe de padure uscate
- 225 ml ceai fierbinte
- 1 portocala
- 50 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
-
225 gr faina
Cum se prepara prajitura cu fructe
Pune intr-un castron fructele uscate si toarna peste ele ceaiul fierbinte. Stoarce bine portocala si toarna in castron sucul de la fruct. Adauga si coaja. Acopera castronul cu o folie de plastic si lasa compozitia cel putin 4 ore. O poti lasa si peste noapte, daca nu te grabesti.
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu ulei o tava pentru cozonac.
Amesteca zaharul cu untul, batandu-le bine, pana cand obtii o crema. Bate si ouale, amestecandu-le cu faina. Amesteca-le cu crema obtinuta. Compozitia care iti rezulta trebuie pusa peste compozitia din fructe uscate, care a stat 4 ore. Apoi se umple tava de cozonac, avand grija sa intinzi bine ultimul strat. Presara zahar brun, daca vrei.
Pune prajitura la cuptor pentru 1 ora. Preparatul este gata atunci cand scoti din el o scobitoare curata.
Cum se serveste prajitura cu fructe
Se serveste dupa ce este lasata sa se raceasca, taind-o felii. Este potrivita pentru a fi servita impreuna cu ceai.