Prajitura cu malai si portocale este usor de preparat, delicata si foarte aromata. Este ideala pentru cafeaua de dimineata. Se serveste si cu smantana si fructe de padure .
Ingrediente pentru prajitura cu malai si portocale
100 ml ulei de masline
2 oua
250 grame zahar
100 ml suc de portocale
175 grame faina
100 grame malai
20 grame praf de copt
5 grame sare
coaja rasa de la o portocala.
Cum se prepara prajitura cu malai si portocale
Incinge cuptorul la 200 de grade si unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt . Intr-un bol amesteca ouale, uleiul, 200 grame de zahar si sucul de portocala. Adauga faina, malaiul, sarea, praful de copt si coaja de lamaie.
Amesteca bine, pana obtii un aluat fin. Toarna aluatul in tava si presara pe deasupra restul de zahar. Da tava la cuptor, timp de 30 - 35 de minute.
Inainte de a servi, lasa prajitura sa se raceasca timp de 20 de minute.
Cum se serveste prajitura cu malai si portocale
Prajitura cu malai si portocale se serveste ca atare. O poti servi si cu o lingura de smantana dulce cu cateva fructe proaspete.