Iti place ideea de a servi o prajitura gustoasa pe un platou cu clopot de sticla si cu o ceasca de ceai? Rasfata-te in aceasta iarna cu o . Serveste-o musafirilor cu ceai sau cafea.
Ingrediente pentru
- 1 cana faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/2 cana zahar;
- 1 lingurita scortisoara macinata;
- 5 1/2 linguri unt nesarat;
- 1 ou batut;
- 1/2 cana lapte integral;
- 1 mar, decojit, taiat.
Cum se prepara prajitura cu mere
Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Unge o tava cu ulei. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, amesteca 1/4 cana de zahar cu scortisoara. Amesteca untul cu 1/4 cana zahar cu ajutorul unui mixer. Adauga oul, apoi adauga compozitia din faina in trei etape si alternativ cu laptele. Bate bine de fiecare data cand adaugi ingredientele.
Toarna jumatate de compozitie in tava, apoi adauga marul intr-un singur strat. Presara scortisoara si adauga restul de aluat. Adauga iar scortisoara. Da la cuptor pentru 25 de minute.
Cum se serveste prajitura cu mere
Se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu ceai ori cafea.
Sursa foto: simplyrecipes.com